(recept
si oblíbilo 146 návštěvníků)
Duhové jahodové řezy - pro labužníky
Potřebné ingredience
Kromě běžných surovin na piškot ještě potřebujeme marmeládu,dětské piškoty, vaječný likér, mražené jahody, šlehačku, tvaroh, zakysanou smetanu, želatinu a želatinové plátky.
Postup přípravy
Upéct kakaový piškot ze 4 vajec, po zchladnutí potřít marmeládou, poklást piškoty, pokapat vaječným likérem. Mezi piškoty dát kousky jahod (dávám rozmražené, ale bez šťávy).
Krém: 2 zakysané smetany, 1 tvaroh ve vaničce, 1 vanilkový cukr, 8 dkg cukru moučka vyšlehat, přidat 2 lžíce citrónové šťávy a vmíchat 1 ušlehanou šlehačku. Přidat 4 plátky želatiny (dle návodu). Nalít na piškot.
Do 20 dkg mixovaných jahod přidat 1/4 balíčku rozpuštěné práškové želatiny a nalít na smetanový krém. Ostrou špejlí udělat krouživými pohyby duhování. V ledničce nechat ztuhnout do 2. dne.
Krém: 2 zakysané smetany, 1 tvaroh ve vaničce, 1 vanilkový cukr, 8 dkg cukru moučka vyšlehat, přidat 2 lžíce citrónové šťávy a vmíchat 1 ušlehanou šlehačku. Přidat 4 plátky želatiny (dle návodu). Nalít na piškot.
Do 20 dkg mixovaných jahod přidat 1/4 balíčku rozpuštěné práškové želatiny a nalít na smetanový krém. Ostrou špejlí udělat krouživými pohyby duhování. V ledničce nechat ztuhnout do 2. dne.
Takto vypadá celý plech.
Tohle nádherné duhování vytvořila paní Dagmar P. (dasa 35), když dělala řezy s ananasem a broskvemi. Dášenko, děkujeme moc za fotku. Je to krása.
tentokrát na světlém piškotu
dnešní duhování
Dnešní řezy jsou s postrouhanou čokoládou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vlr.Buckova
(upraveno)
14. 2. 2015, 16:42
Olča =)
(upraveno)
26. 6. 2011, 13:07
Dnes jsem upekla a je to opravdová lahůdka,všem moc chutnaly. Přidala jsem do náplní nastrouhanou čokoládu.Děkuji za skvělý recept. Tady je důkaz http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3640046
spero
(upraveno)
26. 6. 2011, 14:25
@Olča =)
Olinko, díky moc za zprávu a zvlášť za krásnou . Řezy máte nádherné. Všecky Vaše recepty i jsou vynikající.
Nadik71
(upraveno)
22. 6. 2011, 19:22
děkuji moc za úžasný receptík,moc chutnal doma kolegyním v práci,měl úspěch!!!! děkuji
spero
(upraveno)
22. 6. 2011, 20:38
@Nadik71
Naděnko, tahle zpráva mi udělala velikou radost. Já děkuji za ni.
vikuša
(upraveno)
30. 6. 2010, 18:16
Dneska jsem upekla a je to opravdu vynikající zákusek!Takhle se mi povedly http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=86082&user=85499 Ivanko,děkuji za opravdu super receptík!
luciana de chile
(upraveno)
27. 9. 2009, 9:14
spero
(upraveno)
27. 9. 2009, 16:46
@luciana de chile
Díky Luci.
tenklovalenka
(upraveno)
2. 5. 2009, 18:36
Včera jsem vyzkoušela a po těch se tedy zaprášilo,dělala jsem světlý piškot .Moc dobré
spero
(upraveno)
2. 5. 2009, 20:55
@tenklovalenka
Jitkol
(upraveno)
7. 2. 2009, 14:24
Vypadají náádherně.
spero
(upraveno)
7. 2. 2009, 17:43
@Jitkol
Jo jo Jituš. A chutnají ještě líp. Věřte.
7.8
(upraveno)
6. 2. 2009, 13:52
Tak já je zkusila z borůvkama,no to byla pohádka .Holky zkuste.
spero
(upraveno)
6. 2. 2009, 18:01
@7.8
Marci, vidíte, a já mám borůvky v mrazničce........ Budu muset zase koupit vaječný sen a udělat zas jednou Duhové řezy. Když já mám v plánu tolik nových receptů, které chci vyzkoušet..... Zítra se chystám na buchtu Himaláje a Nedělní řezy s jablky, už se na to moc těším. Kdyby mě manžel nekrotil, tak bych pekla pořád. Jenže ten cholesterol......
DAPED
(upraveno)
6. 2. 2009, 13:44
tak jsem opět dělal tyto vynikající řezy a už několikrát s obměnou dá se s tímto tolik improvizovat že jsem ani netušila, dnes jsem například dělala s hruškami normálně to dělám s jakýmkoliv kompotovaným ovocem...a nahoru jsem nemixovala ovoce jako jindy se želatinou, ale do štávy z hrušek jsem udělala červené želé a vypadá to také úžasně a je to vynikající...a už jsem dělala s mandarinkami, merunkami, borůvkami to vypadalo nádherně...je to u nás nejoblíbenější buchtička...
spero
(upraveno)
6. 2. 2009, 17:41
@DAPED
Dášenko, prosím, dejte sem taky fotečky, ať se pokocháme všichni. Vím, že je máte, jednou jste mi ji poslala a bylo to moc krásné.
DAPED
(upraveno)
7. 2. 2009, 14:15
@spero
a jak je tam mám vložit...vůbec netuším asi bych je musela dát do svých rodinných nebo nevím jak...
mimicek
(upraveno)
2. 11. 2008, 19:32
Díky za recept,řezy jsou opravdu vynikající,za týden je dělám na oslavu znovu
spero
(upraveno)
2. 11. 2008, 21:59
@mimicek
Blani, díky. Já bych taky mohla tady ten smetanový krém dělat každý týden. Moc nám všem chutná.
DAPED
(upraveno)
31. 10. 2008, 17:18
buchta ochutnána a je také vynikající, takže s jakýmkoliv ovocem nemá chybu dělám normálně s kompotovaných nechám pořádně okapat a je to supr...takže myslím, že až se rodinka za chvíli sejde doma a zjistí že je v lednici buchta a ochutná tak zítra nebude ani kousek...opravdu supr recept, sice trochu pracnější a více nádobí, ale za tu dobrotu to stojí...
spero
(upraveno)
31. 10. 2008, 22:58
@DAPED
Dáši, díky. Ostatní ve vzkazech. Ivana
DAPED
(upraveno)
31. 10. 2008, 14:29
před týdnem jsem dělala tuto dobrůtku poprvé s jahodami povedlo a mělo veliký úspěch, tak jsem zaimprovizovala a dnes jsem udělala s ananasem a brosvemi, takže napovrchu je to žluté a vypadá to také úžasně, ted je to v lednici, takže až ochutnáme, tak určitě písnu jaké to bylo...
Prďola
(upraveno)
29. 10. 2008, 12:30
Upečeno a moc moc dobroučké
spero
(upraveno)
29. 10. 2008, 17:09
@Prďola
Díky. A Vy jste moc šikovná. Já Vám
DAPED
(upraveno)
24. 10. 2008, 16:23
rodina neodolala a už buchtu otestovala, chtěla jsem jí nechat do zítra proležet, ale bohužel se nepodařilo, ale piškoty už jsou měkké a je vynikající a tak pěkně vysoká jak máte vy...a příště dám ten konak to určitě nemá chybu...takže ještě jednou díky a už mám recept v oblíbených...
spero
(upraveno)
24. 10. 2008, 17:20
@DAPED
No vidíte Dášenko jak jste šikovná. A rodinka byla určitě spokojená a všichni jste si pochutnali.Já vám moc děkuji, že jste dala vědět. Mějte se krásně. Ivana
DAPED
(upraveno)
24. 10. 2008, 14:23
tak jsem udělala tuto dobrůtku snad se povedla, povrch je tuhý ale ještě jsme neochutnali, jen se bojím, že to nebudu mít tak vysoké jako vy...a hlavně jsem neměla vaječný konak, tak jsem trošinku cákla piškoty rumem, tak jsem na to zvědavá, příště určitě udělám s vaječnákem...určitě napíši až jí ochutnáme...díky za recept....
DAPED
(upraveno)
15. 10. 2008, 18:30
můžu prosím udělat i s kompotovanými jahodami, čerstvé bohužel nemám...
spero
(upraveno)
15. 10. 2008, 20:19
@DAPED
Dášenko, dejte klidně kompot. Já dělala z mražených a to je skoro stejné.
jahudka78
(upraveno)
15. 10. 2008, 13:54
Ivano,tak včera jsem upekla a dnes jsem ji otestovala na malých gratulantech a jejich maminkách.A výsledek?????Zmizla a ani se nestačilo zaprášit a ještě všichni chtějí recept.Takže díky za super TIP Monika s Terezkou
spero
(upraveno)
15. 10. 2008, 20:18
@jahudka78
Moničko, to mám velkou radost. Tak to má být. Ivana
hajcena
(upraveno)
14. 10. 2008, 9:06
Mám dotaz - do jak velkého plechu pečete? Já abych to neudělala do příliš velikého a neměla tenkou vrstvu té smetanové ňamky....Díky
spero
(upraveno)
14. 10. 2008, 20:15
@hajcena
Hani, plech 30 x 40 cm. Tak ať si pochutnáte. Hned bych si dala taky. Ivana
Bivi
(upraveno)
28. 9. 2008, 19:55
Paní Ivo, výborné! Dnes jsme si u kafíčka pochutnali! Jen jsem s řezů udělala dort! Rozřízla a naplnila piškóty, jahodama, krémem. Bivi
spero
(upraveno)
3. 10. 2008, 16:46
@Bivi
Ivi, jsem ráda, že jsem vás nezklamala. Každý má jiné chutě, ale nám to taky moc chutnalo i celé návštěvě.
eliskaXL
(upraveno)
27. 9. 2008, 23:18
Nikdy jsem neobjevila v obchode zelatinu - platky.Kde ji prosim kupujete?
spero
(upraveno)
28. 9. 2008, 21:33
@eliskaXL
Kupuji ji v Kauflandu, Má ji i Albert. Myslím, že ji mají všude.
denny.kal
(upraveno)
28. 9. 2008, 20:01
@eliskaXL
kupuji želatinu plátkovou Dr. OETKER, u nás ji mají všude http://www.drostra.cz/?PID=22184&tabid=8